Hardlopen

We zijn zelf enthousiaste hardlopers en hebben daarom de meeste georganiseerde wedstrijden gelopen. Naast de grote (en massale) halve marathons zijn er ellke maand wel enkele trail runs te rennen. Kleine wedstrijden, maar uitstekend georganiseerd. De wedstrijden zijn veelal extra uitdagend door de heuvels en soms klimmen met touwen, door bossen, over strand. Onderweg wacht je altijd een buffet van stimulerende hapjes, tomaten met zout, pinda´s, worst, marmalade etc en natuurlijk water, sportdrank en soms bier en wijn.

Ben je hardloper en wil je dit wel eens meemaken, neem dan van te voren even contact op.

Enkele voorbeelden van de grote lopen:

Maart
Halve Marathon van Lissabon
Dit evenement heeft als startpunt de 2 km lange brug 'Ponte 25 de Abril'. Het uitzicht vanaf de brug op de stad is de toegang al waard. Na de brug ren je over de de kade, langs de Toren van Belem en eindig je bij het Jerónimos-klooster.  
De Halve Marathon van Lissabon heeft naast de halve marathon een parcours voor grootouders en kleinkinderen (“Passeio MIMOSA Avós e Netos”) en 'mini-athleten' (“Prova Mini Campeões EDP” voor kinderen tussen 6 en 13 jaar). Het is een belangrijk sociaal evenement in de stad met aandacht voor goede doelen en solidariteit. Wij gaan ´m elk geval (weer) rennen, al was het alleen maar voor de cornetto bij de finish.

Juni 
Fakkelloop Corrida das Fogueiras
Een loop van 15 kilometer door de met fakkels en vreugdenvuren verlichte historische kustplaats Peniche.

Oktober 
Halve en hele marathon van Portugal 
De oktober marathon is het grootste hardloopevenement van Portugal. Naast de maraton en de halve heb je verschillende andere (kortere) afstanden. Er is zoals de naam al zegt veel aandacht voor muziek. Het startpunt van de halve is halverwege de brug Vasco da Gama (17 km lang). De hele start in Cascais. Beide eindigen ze bij de EXPO-gebouwen.

November 
Halve marathon van Nazaré
In november organiseert het kustplaatsje Nazaré sportieve evenementen voor alle leeftijden. Centraal staan de halve marathon en de ´Prova da Natacao´ (zwemwedstrijd).