Wijnproeverij

Cortém

Vale da Palha ligt nabij een wijnroute.Dat heb je in Portugal al vrij snel. Wij hebben echter de mazzel vlak bij één van de leukste wijngaarden van Portugal te zijn: Cortém.

De wijngaard wordt met veel bezieling gerund door Chris en Helga. Mede door hun enthousiasme en de eerlijke (biologische) wijn is dit een uitstapje die wij zeker aanraden.

Quinta dos Loridos

Quinta dos Loridos behoort bij één van de grotere wijnproducten van Portugal. Loridos maakt wijn van de Alvarinho-druif. Het resultaat staat bekend als één van de beste mousserende wijnen van Portugal.
Het landgoed is ontwikkeld in de zestiende eeuw door een Italiaanse bankier van de belangrijke Lafetat familie. De omgeving van de wijnkelder is een perfecte aanvulling op zijn doel: terrasvormige tuinen, een meer, een bos, wijngaarden, tuinen en het indrukwekkende Boeddha Eden.

Wijnmuseum

Het wijnmuseum van Alcobaça wordt beschouwd als een van de parels van de nationale wijn erfgoed. Het is gehuisvest in een voormalige wijnkelder uit 1874.
De collectie van het museum is de meest uitgebreide in het land, samengesteld uit meer dan 8500 stukken op het gebied van het wijnmaken, de etnologie, de traditionele technologie, en grafische en decoratieve kunsten. Elk uur is er een bezoek mogelijk met gids. De tour eindigt met een kleine proeverij.

Foto's